Thursday, December 16, 2010

We're Not Hot, We're Cool !

Assalamualaikum and greetings (^^,)

HAHA. Sepatutnya aku dah lama buat posting ni tapi disebabkan ada masalah teknikal sikit. So, terpaksa lah ditangguhkan. HAHA.

Tengok je lah title di atas. Itu lah benda yang aku nak cite. HAHA. Aku ni bukannye jenis SO-SIAL macam korang dan korang nih.

Aku tak hot macam these guys. Sorry kalau korang terase. But act, I HATE BUDAK HOT or BAJET HOT! Thank you =)

Aku dapat kuar dengan kawan kawan pun skali skala tau. Sekali sekala tu pun payah nak cakap dengan AYAH aku. HEE. Okay. Back to the top!

Aku out dengan Meera and Soleha at 12. Kitorang naik dgn family aku sebab family aku pun nak gi kenduri kawen. HAHA. Oh yeah! So, kitorang didropkan in front of BILLION yaw! HAHA. Billion weh. HAHA. mesti korang gelak en. HAHA. Ye la. Kitorang tak kaya macam korang and korang tuh. Nak shopping kat Pavi jeh. Oh please. Habis cool lah tuh konon. HAHA. NO NO! Lagipun nanti kitorang nak makan McD, so Billion tu okay lah for us nak jalan jalan. HAHA

Dari satu floor ke satu floor kitorang menjelajah. HAHA. Geledah barang itu, barang ini. Lihat lihat baju, seluar and macam macam lagi doh. HAHA. Teruja melihat sekalian baju yang "fulamak-cantik-gile". HAHA. tengok la gambar ni. Beriya jadi model baru untuk baju tu. HAHA.


Billion's Next Top Model. HAHA

Then, sampai la floor yg paling bawah sekali. HAHA. Banyak barang dapur je kat situ. Tapi kitorang redah je. HAHA. Barulah gempak! Singgah kat bahagian make up. Ade mascara la segala. Eww eww. Aku tak pakai make up, tak reti pakai, dan tak suka pakai. HAHA. So, lihat je la Meera and Soleha tu telek telek benda tu.

Pastu, kitorang jejak ke tempat makanan. Yum yum. HAHA. Ingat nak beli choc but tak ade yg best lah. Tak ade Cadbury Hazel Nut! Ciss. =.=' So, kitorang jalan jalan la area Billion tu. Kedai Good Choice Shop (ni ke nama kedainye? tak ingat pulak), Kedai 5 sen pun jadi. HAHA. Tapi aku setakat tengok je la. Aku tak reti sangat shopping sendiri nih. HAHA.

Meera? HAHA. Jangan cakap lah. Gila lah dia tu. Shopaholic doh budak nih. HAHA. Asal tengok benda cantik sikit, cute miut sikit, nak beli. HAHA. Nak bukti? Tengok la ni.


Meera : Mana satu weh? Aku tak tau nak pilih mana. Yang bawah ni dalamnye cantik.


Haa. Geledah geledah lagi. Pilih mana yang best.


Dekat sejam la jugak, tak habis habis lagi pilih purse. HAHA
Finally, satu purse pun tak beli. HAHA


Lepas puas berwindow shopping, kitorang pun start perjalanan hidup kitorang ke McD. HAHA. Jalan kaki je kot. Gile!! Sampai melecet melecet kaki aku. Sampai je McD, wwoooaahhh rase like in heaven. HAHA. Dapat merehatkan kaki yang tak larat dah nak berjalan. HAHA.

Scene mengorder makanan di kaunter;

Me : Weh, aku rase kita dah salah line lah.
Meera : Alah. Belasah je. Tak yah takot.

*cuak gila dah salah line. Takpe. Ikut rentak je lah. Lama jugak lah duduk depan kaunter tu. Last last, Meera masuk je menyelit kat line sebelah. Potong queue tu. HAHA. Belasah je lah wei. HAHA. Experience yang tidak dapat dilupakan. HAHA.

So, lihatlah gelagat gelagat kami di McD. Lame kot kitorang lepak. Dari pukul 2.30-5.00 ptg. HAHA. 2 jam setengah tau. Worker yg keje kat McD tu pun bape kali dah round bersihkan meja, tapi kitorang still kat meja tu. Lepak lepak and chit chat chot chet. HAHA. Dah bape orang yang duk meja sebelah kitorang. HAHA. Kalau ikut hati, nak je overnite kat situ. Camping ke. HAHA. Tapi, ayah Soleha dah bising. Bape kali call. HAHA. Kacau line betul.


French fries menggemukkan. Eh tak. MemBULATkan. HAHA (^^,)


Bangga pulak budak ni makan fries. HAHA


This doublecheese memng walla lah!


Meera ni tak makan burger. MUAK dia kate. So, dia makan ayam goreng aje. HAHA.


Soleha tak makan. Kenyang konon. Cakap je la diet. HAHA. Eww eww. DIET? Tiada dalam kamus hidup saya okeh. =)


Muka cover cover. HAHA. Tak boleh blah.


Yeah! Dia la yang ajar aku makan sundae guna bukas sos tu. HAHA. Sudu dah habis. Nak mintak, malas. Belasah je. HAHA. Pape pun, kitorang dapat habiskan sundae ni tau. *walaupun cara makan pelik. HAHA


She's Soleha =)


Main sorok sorok muka pulak. HAHA. Yes, I LOVE THIS GIRL SO MUCH (^^,)


I love this picture so much. So meaningful for me.
*walaupun aku agak hodoh dan mukaku nampak terlalu BULAT. HAHA.

p/s: sorry kalau aku tak ajak korang, especially Addin. I just need some space to spend with only those girls, Meera and Soleha! (^^,)

6 comments:

selipar jepun merah said...

lyke , lyke , lyke ,lyke , lyke + luv this one !

selipar jepun merah said...

lyke , lyke , lyke ,lyke , lyke + luv this one !

selipar jepun merah said...

lyke , lyke , lyke ,lyke , lyke + luv this one !

qee_la said...

HAHA. siot kau Meera! sampai 3 comment kau bantai. memang like bebenor la nih. HAHA

fatin syazwani said...

qila mmg bulat. french fries bkn alasan yea. hehe (:

qee_la said...

haha. diam lah fatin. sibuk pulak si bulat lagi satu nih. HAHA